Over mij

Over mij

Persoonlijk, ervaren en vertrouwd

Ragnhild Cornelisse

Na jarenlang als humaan fysiotherapeut te hebben gewerkt, onder andere in mijn eigen praktijk, werd het tijd om mijn beide passies met elkaar te combineren, mijn passie voor dieren met mijn fascinatie voor de werking van het lichaam.

Daarom heb ik osteopathie voor dieren gestudeerd aan ‘The International College for Research on Equine Osteopathy’ (ICREO), om het beroep van osteopaat voor paarden en honden uit te kunnen oefenen. Wat ik met ontzettend veel plezier doe!

Door de switch te maken van fysiotherapie naar osteopathie, kreeg ik antwoord op vragen die voor mij als fysiotherapeut onbeantwoord bleven, er vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats. Met name de extra kennis over het zenuwstelsel en hoe de diverse anatomische structuren met elkaar verbonden zijn, maken mij een fervent voorstander van de osteopathie.

De resultaten die ik met de osteopathische behandelingen boek, geven me ontzettend veel voldoening. Gezonde en blije paarden is mijn missie! Hiervoor werk ik graag samen met andere professionals. Voor mijn afstuderen heb ik een thesis geschreven over een spiergroep in de rug, de psoasgroep. In deze thesis werd onderzocht op welke manier een dysfunctionele psoas een rol speelt bij het ontstaan van pijn, stijfheid en verminderde prestatie, waarbij de organen ook een rol kunnen spelen vanwege het nauwe contact tussen de psoasmusculatuur en de organen.

Meer informatie: Ik werk in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Friesland en net over de grens in Duitsland

TEL: +31 (0)6 13 88 51 69
Neem met mij contact op via mail

“Ragnhild Cornelisse kijkt op haar eigen wijze naar lichamelijke problemen. Met haar kennis, intuïtie en analytisch vermogen kan ze veel klachten oplossen of verminderen.”

Osteopathie Cornelisse